Saturday, June 4, 2011

penghayatan REJAB !!!

Salam buat semua teman. Bersyukur kehadrat Ilahi kerana masih diberi peluang bernafas dan menikmati kehidupan sebagai seorang Muslim dan Insyallah, Mukmin. Selawat dan salam buat junjungan mulia Rasulullah S.A.W.  yang sentiasa dirindui.

Alhamdulillah, Bulan Rejab sudah bertandang. Memberi tanda Ramadhan bulan yang mulia penuh barakah semakin hampir dengan kita. Moga kita sempat menghirup udara di dalam bulan Ramadhan kali ini, agar keberkatan berada dalam bulan ini turut melimpahi kita, Insyallah.

اللهم بارك لنا فى رجب وشعبان وبلغنا رمضان
ya ALLAH, berkati kami dalam bulan rejab dan syaaban dan sampaikan kami pada bulan Ramadhan..
ameen

Mari sama-sama kita mengamalkan doa ini, moga kehidupan kita bertambah berkat dan dilimpahi rahmat.

Ingin saya kongsikan pesanan dari seorang shbat yang mana saya kira, tiada apa yang dapat diambil melainkan hanya kebaikan.


"Sahabat-sahabat n sahabiah skalian,marilah sama-sama kita perbanyakkan amalan kita kpdaNYA. Klu dulu jarang solat sunat, sekarag selalu solat sunat.Kalau dulu payah nak puasa, kalau boleh sekarag banyakkan berpuasa. Kalau dulu jarang baca Al-Qur'an dan kurang berzikir,sekarag kita banyakkan baca Al-qur'an dan berzikir.... Sama-samalah kita tingkatkan ketakwaan kita kepada Sang Pencipta yang banyak memberi nikmat kepada Kita.. Jangan menyesal di kemudian hari... Ingat!!!  bila-bila masa Allah boleh ambil nikmat yang kita ada sekarang ini... Apa yang kita nak dalam hidup ini kalau bukan kebahagian dan tanda bahagia itu bila kita rasa tenang. Jadi, macam mane nak tenang? Allah Berfirman: Dengan kita berzikir kepada Allah hati kita akan tenang. So,banyakkanlah berzikir.. Basahilah lidah kita dengan zikrullah....."

~Muhasabah TIME!!!~

No comments: