Friday, March 23, 2012

Sahabat dan Musuh Dunia Akhirat

بسم الله الرحمن الرحيم

Nukilan buat adinda Nurul Aqilah Bt Mohd Rozalie yang baru menerima keputusan SPM yang lepas .

First of all , kakak bangga dengan awak. Awak dah buktikan bahawa awak juga mampu berada sebaris dengan orang lain. Biarkan apa orang nak cakap, tapi bagi kami, awak dah cukup membanggakan kami. Umi dan abi selalu je sebut pasal awak. Umi abi risaukan awak. Selalu minta pendapat kakak. Kakak cuma boleh bagi kata2 yang dapat meyakinkan umi dan abi pasal awak. Sekarang, kakak dah boleh tersenyum puas, sebab ALLAH izinkan kata-kata kakak tu termakbul.

Sekarang, lupakan detik dan saat yang lepas. Bina diri dan keyakinan yang baru. Yakin pada diri. Jangan dipertikaikan segala ketentuan ALLAH. YAKIN .. YAKIN .. dan terus YAKIN ..

Insyallah, kejayaan dan redhaNYA sentiasa menjadi milik mu , syg ..

2 beradik with our ABI

one of our moments in MESIR .. 3 years old..

Dulu, 
Kita ibarat Tom and Jerry,
Bergaduh malam dan pagi, 
Sampai umi dan abi pun penat melayan kami,
Pantang tersalah, terjentik hati, 
Pasti kecoh rumah dibuatnya nanti.

Dulu, 
Kita ibarat Upin & Ipin,
Kemana nak pergi pasti bersama berpimpin,
Bersama berlari, berkejar dan bermain,
Sebelum tidur dikamar pembaringan ,
Pasti ada cerita-cerita yang akan dibualkan,
Kalau mood baik,
Makan baiklah malam tu, 
Kalau mood kurang baik, 
Maka bergaduh la malam tu.

Tapi itu semua DAHULU ,

DAHULU yang tak mungkin kembali,
DAHULU yang dah lama berlalu pergi,
DAHULU yang telah meninggalkan kami.

Cukuplah ia tersimpan kemas di kotak minda ini,
Supaya nanti,
Ia kembali merawat jiwa yang saling merindui, 
Dalam ikatan yang kekal ABADI. 

*SAYANG k.Ngah sangat-sangat.. Moga ALLAH sentiasa redha kita .. Bittaufiq wan najah buatmu .. 
Harap, dia tak baca post nie, klu tak .. kembang seribu laa ... 

No comments: