Thursday, January 5, 2012

cooking is caring ..

Assalamualaikum .. 

Hari ni, turn masak untuk housemates. Yang pasti mula jadi gelabah bila masak dalam keadaan puasa, sebab tak dapat rasa masakan yang dimasak. 

Ayat biasa yang akan terkeluar, 
" Korang, minta maaf kalau saya masak tak sedap. Tak tahu la sedap ke, tak nie."

"A'di .. A'di (biasa2) .." 
Tu la yang dieorg akan jawab. 
Thanks korang. ^__^

Just want to share that, MEMASAK nampak je senang .. 
tapi hakikatnya agak mencabar la .. 
SEBAB ..
sebelum jalankan operasi memasak, 
kna fikir dlu menu apa yang nak dimasak, 
bahan apa yang ada kat dapur 
dan perkara apa yang paling senang nak dimasak .. <--- nie time kurang rajin skit la ..
huhu ..

So tiap kali masak, wajah umi akan berlegar-legar diingatan .. T.T (miss her so much !!)
Macam mana umi dapat idea untuk masak tiap-tiap hari..
and until now, she did it along 20 years, just only for our happiness !!

Kalaulah dulu, saya tak dijangkiti dengan penyakit malas untuk join umi kat dapur mesti sekarang nie banyak idea yang boleh keluar dengan spontan .. >.<

So, untuk adik2 yang tengah free skang nie (spm candidate's la nie), gunakan masa yang ada dengan sebaiknya, belajar apa yang perlu .. 
Memang biasa mak akan berleter kalau tido je sebab mak risau nnt kita takleh berdikari .. 
so, make your life full with colourfull k .. <--pesanan ikhlas dari org yang pernah mengalami .. ^^

have to go .. nak berbuka .. 

*mood : rajin blogging, bajet je deactived fb untuk exam .. huh .... 

*bi sya agak broken .. sekian .. 

No comments: